All images © Bob Atkins

6.jpg

This website is hosted by:
Host Unlimited Domains on 1 Account

5.jpg

Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
Web www.bobatkins.com
*
+  The Canon EOS and Photography Forums
|-+  Photography Forums
| |-+  Technical Questions on Photography and Optics
| | |-+  "L" Lens Mount Issue
« previous next »
Pages: [1]
Print
Author Topic: "L" Lens Mount Issue  (Read 2625 times)  bookmark this topic!
Tallyther
Junior Member
**
Posts: 27


"L" Lens Mount Issue
« on: January 23, 2010, 10:30:38 AM »

Note the below comments on this used lens.  Obviously I'm concerned about the special note in the last paragraph red type. Should I have any concern with this?

Barrel - almost no wear visable - somesmall  paint chips near lense mount - see photo- a few skuffs and some paint wear also where hood attaches. Dent in front rubber - very slight - see photos.  - Focus smooth - IS also relatively quiet compared to some I have seen and used. Lens Code - UT0212   Lens Serial #286xx

Note please - lens not smooth to rotate when mounted on tripod - seems to be rough - might need servive on tripod mount if it bothers you.



Logged
Bob Atkins
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1184


Re: "L" Lens Mount Issue
« Reply #1 on: January 23, 2010, 12:02:44 PM »

It's probably another sign that the lens has been mishandled. It should rotate smoothly within the tripod mount, so either it's been subject to a lot of wear or it's been slighly damaged by a fall or bump.

In itself a stiff tripod mount rotation is no big deal, it's more of a question of how did it get that way.
Logged
Tallyther
Junior Member
**
Posts: 27


Re: "L" Lens Mount Issue
« Reply #2 on: January 23, 2010, 12:41:14 PM »

Thanks!
Logged
Pages: [1]    
Print
« previous next »
Jump to: